lördag 15 januari 2011

Körkort 2012?

Det är "snart" dags att ta tag i det här nu. Jag googlade mig fram till det jag hoppats och önskat, för att vara handledare behöver man bara vara 24 år. Därmed kvalificerar sig min sambo till handledare 2011, om något sent på året.

Det som gnagt mig ända sen jag bestämde mig för att köra hela långloppscupen 2011 är transporten dit. Jag är en rätt orolig människa när jag inte har kontroll över situationen, när jag lever i ovetskap. Jag har väntat på en anledning att få lite motivation för att faktiskt ta körkort, jag tror jag har hittat det tillslut..

Bil och körkort 2012 kanske?

Regler för handledare
Vad krävs av en handledare?
Du som vill bli handledare vid privat övningskörning för B-körkort måste ha ett handledartillstånd. För att få ett sådant krävs följande:
•Du ska ha fyllt 24 år.
•Du ska under de senaste tio åren ha haft körkort för fordonet i minst fem år. Du får inte ha mist körkortet under de senaste tre åren på grund av rattfylleri eller något annat grovt brott. Har körkortet varit återkallat under denna tid på grund av till exempel fortkörning får det inte ha varit återkallat sammanlagt mer än 3 månader. Läs mer om detta nedan.
•Ditt körkortet ska vara utfärdat i ett land inom EES (länderna inom EU samt Norge, Island och Liechtenstein).
•Du ska vara en van och skicklig förare av den aktuella fordonstypen.
•Du måste ha gått en obligatorisk introduktionskurs. Din elev måste också gå introduktionskursen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför vänta? Börjar du i en bilskola har du kortet till sommaren! Castrello

STIZZE sa...

Finns ingen ekonomi över för att gå så mkt i körsskola

Unknown sa...

päronen då? kan de inte köra me dig?

STIZZE sa...

Det funkar tyvärr inte