fredag 9 september 2011

Hämtade upp scalpelen

Jag hämtade ut scalpelen ur häktet, walk of shame. Men den sken fint från den nedre regionen. Jag ska ut och testa när jag kommer hem från jobbet, ett varv i sickla skiftet och sedan ett par rundor upp för hammarybacken.

Provade även en supersix 105:a i storlek 54:a när jag var förbi cykelspecialisten. Sänkte styret till hälften av alla spacers. Det kändes framförallt som att styret behövde bli kortare för när jag höll på hoodsen och slappnade av i greppen höll jag inte ända fram utan det fattades någon centimeter. Blir det en 54:a kommer jag sannolikt sätta på en kortare styrstam. Tar jag en 52:a får jag använda alldeles för många spacers eller uppåtvinklad styrstam. Angående höjd på styret så påverkar detta även längden på styrstam.

Helst hade jag velat sitta utan spacers, men i slutändan är det ryggen som får avgöra. Under vättern kommer jag sitta i bocken i säkert 6 utav de där 8 timmarna och för att det ska vara möjligt behöver ryggen vara riktigt stark. Axlarna/armarna är det nog mindre fara med jämfört med hur pass mycket starkare ryggen behöver vara.

Nästa gång jag är förbi så ska jag ta med mig mina mått från bikefiten jag gjorde på crossen, ställa in hojen hyfsat och prova den igen.

Jag spanade tidigare även på hjul. Inga planer på det än, men det är kul att titta/dräggla lite. Jag kommer nog höra av mig till happy-folket för hjälp när det väl är dags.

Dom här två har jag petat i mig idag. Och två läsk. Och nån kakbit, med vaniljsås till. Jag är jävligt sockersugen idag vilket jag inte brukar vara. Vägde in mig på 71.1kg igen imorse och jag ska cykla tre dar irad nu så det är med gott samvete jag lyxar till det lite.

Fint väder ute, och broöppning vid liljeholmsbron

1 kommentar:

jens sa...

angående hjul, ta o kolla http://bikesoul.com/2009/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=36 :D