torsdag 1 september 2011

[RR] Dagens pendlingstävling

Vid starten var jag taggad, rulla en putsad scalpel är ett privilegium en sådan vacker morgon. Jag öppnade hårt med en spurt för att leda klungan från sickla till liljeholmen. Dagens taktik var klar, jag skulle rycka från start och öka hela vägen in i mål.

Men när jag bara hunnit ca 100m fick jag konkurrens, uppenbarligen hade en av mina motståndare lagt sig på rulle och glidit i suget bakom mig för att spara energi. Denna cykelkorgstant i dryga 35+ klassen gick ut på sidan och om i backen förbi fredells i riktning hammarby sjöstad.

Men så lätt tänkte jag inte göra det för henne. Där hon fortsatte till höger vartefter asfalten svänger(riktning specialized concept store) utnyttjade jag min heldämpade tävlingsrakets fulla potencial och tog trapporna rakt ner i riktning mot göteborg. Så jävla avhängd, hon fatta nog inte vad som hände ens.

Sen fortsatte jag utmed västra sidan av hammarby sjöstad och strax innan statoil fick jag ett till besök, detta en dam i 20+ klassen som lyckats lirka sig in på min rulle och också ville om. Javisst, du kan få dra så låtsas jag att du hängt av mig, tänkte jag.




Sen tappade jag lite och jag fick gå på rött för att jobba ikapp

Kämpa nu stisse, hon har cykelkorg för i helvete!!

































Lite till bara..

Yes, ikapp och på rulle..



Länge lurade jag bakom henne, faktiskt igenom hela hammarby sjöstad låg jag där och konserverade energi för ett ryck.

När vi kom upp till rondellen kom vi ikapp en klunga före oss och p.g.a den svåra terrängen köades vi upp.
Nu ser jag hur 20+ tjejen signalerar vänster och då ser jag min chans. Med minst 2500w i pedalerna drar jag om, på högerkanten! Suck it looser, så jävla avhängd.

Nu ledde banan in på en utförslöpa ner mot eriksdalsbadet, detta är för dom som inte känner till området ett väldigt tekniskt singletrack spår där det gäller att hålla tungan rätt i munnen.


Tävlingsledningen hade placerat ut diverse hinder och vilddjur för att försvåra framkomligheten

Jag trampade vidare och plötsligt uppenbarar sig ett kränkningsläge igen, är det en blå smurf jag siktar där framme? ... AVHÄNGD INOM KORT.


Utan att ha behövt anstränga mig blev smurfen avhängd, hon hade helt enkelt ingen chans mot mina 5.90w/kg vid tröskeln. PFF!!

Nu gick jag ner i tempoställning, ingen bakom mig fanns att hota en pallplats så nu gällde det bara att mata på så ekonomiskt som möjligt.

Vissa tomtar cyklade åt fel håll, FAIL? :) Det blir pinsamt när dom ser sig själva på eurosport senare ikväll och vacchi hånar deras misstag.

Nu var det dags för första vätskedepån strax innan marinan


Publiken måste ha fått fel tidsschema för dom verkade inte fatta alls att det var världs cups tävling på gång. Helt ointressant gick de och smsade med blicken rakt neråt

DUCKA!!

Efter att ha matat runt en 1h43minuter själv i utbrytning kom vi till dagens första kategoriare. Det var en lång stigning på cirkus 2000cm och här började jag känna mig lite krokig. Jag fick gräva djupt för att finna kraft att fortsätta hela vägen upp utan att stiga av cykeln.


Och så plötsligt fick jag syn på en konkurrent till! Att jag missade det, jag som trodde att jag låg i ledning men icke. Detta var en cyklist från Kronan Racing Team och det var inget snack om tunnelséende från hans håll, han såg sliten ut.
Utförs plockade jag in på honom


Och med ett bättre spårval kunde jag enkelt gå om, avhäääängd!
Sista vätskedepån innan målet

Sista kilometrarna var det lite cykelcross-terräng som gällde. Säsongen är ju här snart, så det är dags att träna grenspecifikt.

På tal om cykelcross, här snackar vi ett rejält löphinder!

Upp med cykeln på axeln och spring! Det gäller att ha rätt teknik för att göra det så snabbt som möjligt, ur med högerpedalen, sväng runt benet bakom hjulet, fram mellan vänsterben och cykel och, klicka ur samtidigt som du sätter ner högerfoten i marken, lyft upp cykeln på axeln och spring med blicken på trappstegen!

Här var det kämpigt, halva trappan avklarad och fortfarande 4 delar kvar!

Men upp tog jag mig, nu var det bara upploppet kvar. Över liljeholmsbron och in i mål över järnvägsspåret till vänster. Nu sprang fansen efter än och hejjade på hela vägen över bron, de var helt vilda. VENGA STISSE, VENGA!!

Med en snygg stoppsladd parkerade jag tävlingsraketen på kontoret, nu är det dags för prisceremoni och dopingtester.

Tack för visat intresse och alla fans utmed vägarna, without your support i could never make it!

7 kommentarer:

Macke Johansson sa...

Morgonunderhållning!

Mick sa...

Skön läsning :)

Edfors sa...

Det är så man skall leva :), kul läsning.

Robert/abuselma sa...

Bra jobbat, jag såg hela livesändning på åjrsport och tvekade aldrig en sekund på att du skulle ta segern.

Anonym sa...

Jävla kul inlägg.. Gjorde min dag lite gladare.

STIZZE sa...

Kul att ni hejjar på mig gubbar, jag kanske ställer upp i fler pendlingstävlingar framöver!

Peter Hampus sa...

Hehe du skriver riktigt bra! Kul läsning!