torsdag 15 september 2011

Nästan kränkt idag..

Idag när jag cyklade hem scalpelen från cykelspecialisten, i t-shirt, långärmad tröja, skinnpaj, hatt och vanliga gympadojor på spd-pedaler, kom det upp en fixie-pajas bredvid och om mig medans han la av en såndär snorking blick(eller så inbillar jag mig bara) som sa, "jag är mycket snabbare än dig, så jag kör om nu.."

Först tänkte jag, jaha här var det en snabbing som kommer, så jag skiter i att hänga på. Jag fortsatte bara i mitt tempo, men döm av min förvåning så täppte jag den där 6-7meters luckan på bara 10 sekunder efter han fått den, utan att jag ens försökt eller själv hade ökat tempot.

Då blev jag lite irriterad istället. Inte fan kör man om och sen slår av på tempot. Tyckte han att han kränkt mig nu? Nänä, den går inte här sörrö!

Jag låg och fes på hans rulle en bit men så i uppförsbacken utanför Eriksdalsbadet gick jag upp på trottoaren och tryckte till lite. Sen höll jag det tempot hela vägen hem och han syntes inte till längre, visst blev jag lite svettig men det var det värt. Jag gick ju knappast på full rulle, inte ens på tröskel men varm blir man lätt i skinnpaj.

Fixie-pajasen blev avhängd och kränkt och jag hävdar fortfarande att hans kränkning inte gäller då han slog av på tempot direkt han kört om. Vad säger kränkningsboken om detta?

7 kommentarer:

johan fintling sa...

Men man får väl inte cykla på trottoaren hörru?! :)

STIZZE sa...

Trottoaren är faktiskt även cykelbana där :)

fredrikw sa...

"Kränkningar" är något som desperata småbarnsföräldrar ägnar sig åt när det pendlar till jobbet.

STIZZE sa...

Nu är du för seriös igen fredrik. :) It's all fun n' games..

fredrikw sa...

Ja, att cykla är roligt, cykla fort också. Men börjar man snacka om kränkningar när man pendlingscyklar är man inne på fel spår. Det är bara pajaser och lallare som gör det, och du är ingetdera. =)

jens sa...

eller så ä man vuxen o skiter i sånt där :D på samma sätt som det bästa o mest irriterande, för bilister som kör om o tutar o viftar, är att vinka glatt o flina :D

Anonym sa...

Nu har du surfat för mkt på happymtb igen. Den siten har tagits över helt av lallande pendlarsvetton. Stay away!
Men det är klart hans kränkning inte räknas när han slog av på tempot! ;)